Sep 10, 2016

Cuti Raya Haji !

Assalamualaikum.

Seriously its beeeeeen a very long time since the last time i posted in here.

Takdelah lama sangat actually, baru je post. Haha. Btw yes, would like to share about yesterday's story.

Minggu ni takde kuliah sangat so i did spend my time dekat kedai di PKP. Maklumlah bisnes dengan kak salmah kan. Kebetulan bas jam 9. Decided untuk tunggu dekat SI dengan tirah.

I actually tried to spend time dengan si asmak kholilah yang busy dengan kerja dia. Tapi tulah, tak menyempat. Oh ya. I bought 2 packets of cat foods last night, tapi lupa nak ambil so it ended hilang begitu saja. Pastu pagi tu beli lagi untuk si kitty kembar. Bawak balik satu untuk rakyat jelata dekat rumah.

Long story short. Ptg tu asalnya nak buat surprise eching caring lah kot nk gi tempat asmak kerja. Konon gue mau beliin makanan untuknya. Tapi takde pulak prebet available so tergendala camtu la plannya. Last2 tidur sebab dah frustrated sangat. Suha gerak dalam maghrib camtu sebab dia dah nak balik singapore, then gerak gi si dengan tirah pastu naik bas balik.

Cuti raya kali ni dapat cuti seminggu full.
Alhamdulillah. :)

So sekarang dekat rumah with family ha~

Ok. Tu je cerita dia. Takde mende best pun. But for the start, yes, i will update more entry yang berguna. Dah lama tinggal dunia blogging.

Terima kasih sebab sudi baca!

Salam sayang,
Faa izmir.

Salam aidiladha!

Sep 8, 2016

Promosi Kemasukkan Ahli Baru Kasturi Emas.


Hanya dengan komitmen serendah RM299 sahaja, Tuan/Puan akan dapat :
1. Lima botol Parfum Naturel.
2. Beg Starter pack.
3. Flyers.
4. Kertas tester.
5. Buku resit untuk tempahan.
6. Buku SOP sebagai rujukan dan panduan.
Dan beberapa perkara yang kami sedia untuk rangkaian keluarga kami SAHAJA bagi memudahkan dan memasarkan produk kami πŸ‘πŸΌ
7. Latihan dan perkhidmatan atas talian.
8. Class / Group Support.
9. Personal Coaching.
10. Business Opportunity Presentation.
11. SILVER CARD MEMBERSHIP.
12. Royalti bagi setiap belian produk rangkaian.
13. Komisyen bagi setiap pendaftaran ahli.
14. Maximum Profit bagi setiap jualan.
15. Dan lain-lain lagi...
Menarik kan? :)
Misi : Hak Wangi dan Sihat, Hak Semua. Justeru, potensi pasaran dalam industri wangian naturel ini sangat besar!
Jom kita jana pendapatan tambahan bersama2 Team Kasturi Emas. πŸ‘

berminat? boleh terus hubungi saya melalui 
Fb : Farhana Izmira Cj atau instagram : Kasturiemas_Besut_Nilai .

-Farhana izmira-
fragrance consultant Of Kasturi Emas

Jul 26, 2016

Rumah asma

Terima kasih banyak2 asmaaaaa! :')
Terima kasih belanja makan , kek dan semuaa la. Seronok naik motor , redah hujan, shopping sama², borak sama2 sampai tido lewat, pergi sana sini dan semua la yang kita berdua tahu apa kita buat.
Terima kasih sebab sudi terima saya jadi tetamu dekat rumah awak selama seminggu! Ni first time tido rumah kawan jauh dan lama tau! 😂 terima kasih sangat wuwuwu terharu.
Jangan sedih2 saya balik nah. Kalau rindu saya, boleh lah wasep terus. Wifi dkt rumah awk kuat jugak tu . tapi kenapa aok selalu balas wasep saya lambat? Ha kantoi. Hahaha. Best tak ketupat sotong? Weheee seronok duk dkt rumah awk. Seronok dpt main air. Selesa dgn keluarga n sedara mara aok..saya memang selamba sket. Kih3. Banyak kenangan manis 😂😂 rasa nak nangis sebab terharu huhu.

Jazakallahu khairan jazak. Blaja kereta n test motor tu elok2!

Salam sayang~ 😘❤💕

May 10, 2016

Penghujung Kisah.

Otw balik daripada seminar.
Apakah ummi nadiyah ada disini? Namanya ada tapi malu nak bertegur sapa.
10/5/2016

Dah nak habis sem. Rasanya ini biar aku saja yang faham.
Last week, ada ahli SPP yang datang.
Kali ini, orangnya bukan yang seringkali aku jumpa.
Kali ini, makin susah ujianNya.

Banyak benda aku belajar. Yang pasti, ada banyak kenangan pahit yang aku tak ingin dicoretkan disini.

Apa yang berlalu itu sudahlah. Biarlah berlalu. Tak guna diingat lagi.

Teruskan hidup, kita tabah.

Mar 21, 2016

21 Mac 2016 - Gembira !

Bismillah.

Rasanya dah berkarat dah blog ni. Banyak luangkan masa pada blog lain.
Rindu nak update panjang-panjang beserta gambar untuk kenangan :D

Alhamdulillah. Untuk permulaannya,

Semester dua ini berjalan dengan baik. Awal dimulai dengan program hiking ke broga. Buat sesi dengan encik kamil,
Ada keluarga jaksa yang membahagiakan dan sebagainya. :D

Oh ya , birthday lepas, 9 mac 2016. Alhamdulillah dah berusia 22 tahun. Dan ya, ramai juga wish. Jaksa kkaadj , Gua3 , pathfinder etc~ Dah post dekat instagram :D dan paling best, ya.mantan jaksa kk1!  asma' aishah nusra ainur fazrul ikram rashdan celebrate late nite birthday !! Dan paling seronok bila bonda dan keluarga pun ingat weeehoo~
Rindu family and relatives .

Alhamdulillah. ^^

Terima kasih Allah kerna mengurniakan orang yang banyak membantu dalam hidup ini.

Thanks juga kepada tanatorn Up , Arif dan semua. Jazakumullahu khairan kathira.

Minggu ni hectic. Banyak assignment. Walaupun banyak benda membuatkan aku rasa down, tp insya Allah banyak hikmah atas semua ini. Alhamdulillah 'ala kulli hal. :)

Alhamdulillah.

P/s : esok nk gi tgk munafik dgn iza :D

Jan 11, 2016

Syukran 2015, Ahlan 2016.

Assalamualaikum,

Dah tahun baru.
2016

Berakhir sudah tahun yang aku kira banyak sekali coretan di dalamnya.

Kisah di mana dugaan bersilih ganti.

Kisah di mana bersendiri membuat keputusan yang mengubah masa depan,

dan kisah di uji dengan dugaan yang tidak sama sekali pernah kita fikir akan terjadi, semuanya terjadi ke atas aku yang kerdil ini.

Terima kasih kepada semua yang berbudi dan hadir dalam kanvas memori,
Terima kasih atas segala jasa kalian,
Terima kasih atas segala didikan dan kenangan.

Jazakumullahu khairan jazak.

Terima Kasih kepada Tuhanku,
Dan rasulnya serta para ambiya' ,
para sahabat, tabi' tabiin dan para ulamak serta orang yang soleh.

Terima kasih Allah..
Disebalik dugaan, terpotret jutaan hikmah yang dilakar.
Banyak sangat nikmat yang kau berikan,
yang tak terhitung banyaknya.

Terima kasih.

Semoga hari yang mendatang, akan lebih baik daripada sebelumnya.
Dengan rahmat dan nikmat.

Insya Allah.

:)

P/s : Dah habis final exam. counting days to go to thailand and then balik rumah!

farhanaizmira
12/01/2016
AcaciaAvenue
2,26PM