Sep 9, 2017

CARI JODOH - Sedang mencari calon pasangan hidup?

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum semua. 😄
Dikesempatan ni, Faa nak share dengan korang satu cerita,

alkisahnya kawan Faa, lepas grad hari tu dia pun tergerak hatilah nak cari jodoh. Katanya selama ni dia selalu bertepuk sebelah tangan masa di Universiti.

Jadinya kali ni dia tekad. Dia nak try cari jodoh guna satu laman website Cari jodoh muslim ni. Maka dia pun sign up lah. Tak lama lepas tu, ada sorang lelaki ni approach dia, mintak nak taaruf semua.

Bila kenal-kenal, dah taaruf, lelaki tu berkenan, dia terus masuk meminang!
Bulan satu ni insha Allah dah nak bernikah dah mereka. Alhamdulillah.

Sekejap je kan, senang je tengok diorang jumpa jodoh.

Itulah orang kata, kalau Allah nak bagi jodoh ni, macam-macam cara Allah akan datangkan, kadang tak terjangka. Sebab tu, kita kena usaha untuk cari jodoh.

Nak usaha macam mana? Macam-macam cara. Kena banyakkan doa semoga Allah permudahkan. Haa website baitul jannah yang kawan faa guna tu, ni faa nak bagi link dia. Korang boleh sign up / daftar dan cuba. Insha Allah, faa doakan semoga korang dapat bertemu jodoh yang baik untuk korang.

incase kalau korang jumpa jodoh lepas join website ni, jangan lupa bagitai Faa ye! :D

ha ni linknya tau. klik dekat bawah ni.

https://baituljannah.com/join/wardahsakinah

selamat bertemu jodoh!

salam sayang,
faaizmir.

Aug 28, 2017

DROPSHIP DIPERLUKAN

PENDAFTARAN DROPSHIP DIANZ & FREE COACHING #TEAMIZMIR

Terbuka untuk semua yang minat untuk berbisnes, terutamanya pelajar di seluruh Malaysia. Jom sertai kami & dapatkan manfaat berikut :

✔ Tanpa Modal
✔ Free coaching daripada panel² terlatih yang berpengalaman dalam bisnes.
✔ Income minima RM300 sebulan
✔ Team members yang supportive
✔ Bahan² untuk promotion disediakan.

Jom whatsapp iz kalau berminat!

0179164550

#dianztrustedagent #teamizmir #dianzemira #dropship #kerjakosong #dianzvitamin

Dianz Vitamin Jerteh

Kenapa mesti cuba DIANZ VITAMIN?

🌸 MUDAH! Hisap je macam makan gula-gula
🌸 TAK PAHIT! Rasa masam-masam manis
🌸 Keberkesanan seawal 7 HARI
🌸 Kulit CERAH di wajah dan seluruh badan
🌸 Menghilangkan PARUT & JERAWAT
🌸 Sesuai juga merawat JERAGAT, KULIT KUSAM & KULIT BERMINYAK

🌸 Kelulusan KKM yang terjamin dengan adanya no MAL (MAL16095012NC) & nombor kawalan meditag

🌸 Dijamin HALAL

Berminat? Jom dapatkan stok promosi extra 5 biji untuk setiap botol. whatsapp :

0179164550

0179164550

cod area Besut (Terengganu)
✈Postage ke seluruh Malaysia.

#dianzvitamin #dianzvitaminbesut

Aug 25, 2017

RAWAT LUKA DAN PARUT DENGAN DIANZ

PARUT LUKA EKSIDEN SEMBUH SELEPAS CONSUME DIANZ

Baru seminggu lepas consume dianz vitamin, luka eksiden makin kering dan makin sembuh.

Dianz mengandungi vitamin c & e serta kolagen yang sangat bagus untuk merawat luka dan membaiki sel kulit yang rosak.
Highly recommended untuk orang yang baru lepas eksiden. Lelaki dan perempuan, semua boleh consume dianz! 😍

#dianzvitamin #dianzvitaminc #dianzvitaminjerteh #dianzvitaminbesut

Aug 11, 2017

Syampu Bayam Nurulgold Vegeoil Spinach Shampoo best!

Tadaaa~
Ni lah dia Nurulgold spinach shampoo! 😍 Syampu bayam organik yang sangat helokk untuk merawat segala masalah rambut.




Rambut & kulit kepala korang sensitif? Tak sesuai pakai syampu yang mengandungi bahan kimia merbahaya yang dijual dipasaran? Bila guna syampu biasa rambut makin gugur? Ha cubalah syampu bayam ni. 😉

Aug 9, 2017

JUSTICA SWEET 17

JUSTICA SWEET 17
Pengumuman khas kepada semua penggemar wangian #justicasweet17 , kami ada beberapa botol stock terakhir untuk last edition.

Jika anda berminat untuk dapatkan Justica Sweet 17 ini,
boleh segera whatsapp kami untuk maklumat lanjut.
www.wasap.my/60179164550


*First come first serve
Boleh tengok gambar dan testimoni di Instagram kami ya.
ig : @kasturiemas_besut_nilai
Farhana Izmira
Fragrance Consultant of Kasturi Emas
#justica #sweet17 #justicasweet17 #kasturiemas #honeyapple

Jan 22, 2017

Susu ibu kering? Anak tak cukup susu? Susu ibu meriah selepas guna Dianz vitamilk

NAK TAK IZ BANTU MOMMY YANG KURANG SUSU BADAN?
Mommy semua ada masalah kurang susu badan? kesian baby nak menyusu tak cukup ye? Jangan risau, Dianz Vitamilk boleh membantu mommy!





Mommy semua boleh tengok gambar2 feedback mommy2 yang dah berjaya meriahkan susu , bukan 1 tau tp dah banyak dah mommy yang bermasalah kami dah tlg.
dulu mula2 ramai mommy mengadu yang:
 susu semakin drop la
 dalam pantang susu dah takde lah
 nak dapat 1oz pun susah
 mommy semakin stress
 nak simpan stok pun tak boleh
 nak hantar susu pergi taska tak cukup
ni semua perkara yang kami faham sangat dgn masalah mommy semua ,selepas kami dah bantu , ikut pantang larang yang kami bagi, mommy sekarang RISAU LAK ! bukan sebab susu makin kurang tapi bila lambat pump ,
 baju basah tengah meeting
 bengkak sangat sampai kena skip
 balik kerja lambat pump tudung basah
 susu tak pernah dapat 5oz tiba2 full 1 botol

kalau mommy nak kami bantu , kami akan bantu mommy dengan kos rm2.40 je sehari selama 30 hari,
Sangat berbaloi kan ? Daripada susu semakin takde sampaikan mommy kena beli susu FORMULA yang KOS MENINGKAT berganda2,  baiklah susu banyak dan baby dapat full khasiatnya, kan? 
mommy fikir dulu , tengok dan baca feedback mommy yang dah berjaya kalau mommy rasa nak kami bantu 

Mommy tinggalkan je nombor telefon mommy
atau wasap kami
0179164550
0179164550
0179164550
#dianzvitamin #susuibu #dianzvitamilk
instagram : Dianz.vitamin_Besut_Nilai

Jan 19, 2017

Dianz Vitamin C & E sangat best!

KENAPA DIANZ LAMBAT BERKESAN?
Sejak makan dianz yang dah botol ke - lapan ni, resdung makin kurang. kulit makin cerah dan parut jerawat makin hilang. Alhamdulillah, dengan izin Allah. kita usaha, kita dapat hasilnya - kulit yang sihat. 



Ramai yang tanya kenapa Dianz lambat berkesan kan? Ha meh iz nak explain. Dianz vitamin ni tak macam produk lain yang mengandungi banyak bahan kimia berbahaya. sebab tu produk lain, makan tiga hari dah putih melepak! amboi! Pelik tu. TAK , dianz tak macam tu. Sebab apa?
bila saudara saudari makan dianz, pengambilan minggu pertama akan bertindak dari dalam tubuh. 

Dianz vitamin akan membantu menyingkirkan toksik dalam badan. sebab tu iz selalu pesan, minum air masak banyak² sebab air masak tu akan memudahkan pengaliran sisa toksin dalam badan kita yang dah di-nyahkan oleh khasiat Dianz tu.
TETAPI, lambat atau cepat bergantung pada badan saudara saudari. contoh kata badan sedara sedari tak banyak toksik, memang kalian amalkan pemakanan yang sihat, memang selalu minum air banyak, makanya memang makan seminggu tu dah boleh rasa badan makin ringan, masalah kulit pun dah mula nampak kesan positif dan tak rasa gatal dah kulit, *contoh.



tapi contohlah badan saya banyak toksin, sebab dulu saya guna produk XX yang banyak bahan kimia so vitamin dalam Dianz tu terpaksa bekerja dengan lebih keras sikit untuk buang toksin dalam badan kita. nak kena sental keluar dulu ha segala toksin dalam badan ni. Sebab tu ada orang bila consume dianz, sampai tetiba demam masa first amek tu. tetiba jerawat tumbuh banyak. Jangan risau, itu bermakna tubuh kita bertindak balas dengaan bantuan vitamin daripada supplement melawan segala toksin yang ada. itu namanya healing crisis. Proses penyembuhan.  Apa nak buat bila healling crisis berlaku? teruskan konsisten ambil dianz dan minum air masak dalam kadar yang cukup. ☺

Dianz vitamin akan baiki dalaman kita dulu. nak cantik, kena baiki dalaman dulu kan? ada sesetengah produk dia tak baiki dalaman, dia terus bagi kesan luaran je. apa guna sedara sedari kalau luar cantik tapi dalam badan tu penuh toksin? Betul tak?

Bila dalaman kita dah takde toksin, dah clear, maka step kedua dianz akan supply vitamin c, e & colagen ke dalam kulit, baiki sel kulit mati dan bina sel kulit yang baru. Bila sel kulit kita semuanya dah dibaiki, itu yang buat kulit kita jadi licin dan cerah berseri tau. Kolagen pulak yang akan bantu menegangkan kulit, mencegah kedutan dan memastikan kulit muka kita sentiasa anjal.
Ada orang perlukan 1 botol dianz vitamin untuk cuci toksin dalam kulit tu. Bila masuk bitol kedua, kulit luaran dia dah mula bertindakbalas dan makin cerah. Ada orang perlukan dua botol dianz untuk cuci toksin dalam tubuh, sebab tu kesan nampak lambat. Tapi lambat tak apa, untuk kesihatan kita jugak. betul tak? Bila masuk botol ketiga, cantik putih melepak ha!


Nak katanya, bila tak nampak kesan lepas makan sebotol tu, jangan risau, bukan tak berkesan tapi DIANZ VITAMIN sedang baiki dalaman kita tu ha. Tak percaya? cuba konsisten makan dan lihat sendiri hasilnya. saya sendiri dah makan 8 botol dah dianz ni ha.

Biar lambat , asal selamat. Kalau cepat efek putih tapi tak sihat, nipis dan makin sensitif pun tak guna jugak kan? Bahan kimia berbahaya seperti merkuri yang memberi kesan putih yang cepat boleh menipiskan kulit, hati-hati !
kecantikan bermula dengan kulit yang sihat. 



yang penting, beli lah produk yang original. Sebab apa? sebab produk tiruan tidak mengandungi khasiat seperti produk yang sebenar.

mana nak dapatkan produk Dianz vitamin yang ori?
boleh hubungi 0179164550 untuk tempahan. 

Farhana Izmira
Dianz Trusted Seller
#dianzvitamin #dianztrustedseller #dianzhq #dianzvitaminmurah #dianzvitaminoriginal #dianzvitaminc

Jan 2, 2017

KHASIAT WANGIAN KASTURI - MINYAK KASTURI KIJANG & MINYAK KASTURI PUTIH

Kasturi merupakan wangian yang terbaik di dunia,kehebatan haruman kasturi telah diperkatakan sejak zaman berzaman,Kita biasa mendengar,apa sahaja yang berbau wangi akan dikatakan seharum kasturi,ia mudah ditemui pada bait-baik puisi,kisah-kisah romantis,lagu-lagu,epik-epik cinta dan hadis-hadis Nabi Muhammad SAW sendiri.


Nabi Muhammad SAW bersabda “Sebaik-baik harum-haruman (buat kamu) ialah misk/kasturi.” (Shahih riwayat Ahmad, Muslim, Abu Dawud, Nasa’i dari jalan Abu Said al Khudriy).

Namun apakah rahsia,khasiat dan keistimewaan yang terkandung di dalam haruman kasturi sehingga baginda bersabda sedemikian?

Dari manakah asalnya kasturi ini?

Terdapat beberapa riwayat yang jelas tentang perkaitan antara wangi-wangian itu dengan nikmat di syurga. Iman Ibnu Qayyim rah pernah menulis,"Sesungguhnya Allah swt telah memperlihatkan kepada para hambaNya di dunia ini akan beberapa kesan yang berupa ciri-ciri syurga, Sebagai contohnya bau-bauan yang wangi dan sedap, kedinginan, pemandangan yang indah, buah-buahan yang baik-baik, segala nikmat kesukaan dan kesenangan."
ABU Hurairah berkata: "Ya Rasulullah SAW,daripada apakah dibuat syurga itu? Jawab Baginda: "Daripada air." Kami bertanya: "Beritakan mengenai bangunan syurga!" Jawab Rasulullah bermaksud: "satu bata daripada emas dan satu bata lagi daripada perak dan lantainya kasturi yang semerbak harum, tanahnya dari zafaran, kerikilnya mutiara dan vakut. (Hadis riwayat Al-Bazzar).

Dalam sebuah hadis lain diceritakan bahawa Rasulullah bersabda yang bermaksud:

"Tanah syurga itu licin putih, kasturi murni." (Hadis riwayat Muslim).
Harumnya bau syurga ini dapat dicium dari jarak perjalanan 100 tahun.

Bagaimanakah haruman kasturi ini sampai ke dunia?

Mengikut rujukan pengarang Kitab Iq Al-Alqaa dan juga Kitab Jaami Karaamat Al-Aliyaa, sesungguhnya ketika Nabi Adam A.S diturunkan ke bumi,baginda telah diziarahi oleh seekor kijang betina,lalu Nabi Adam A.S telah menghadiahkan kijang tersebut secebis daun dari syurga,dengan izin Allah SWT menjadikan kijang itu berbau harum seharum kasturi.

Pada hari ini,keturunan/nasab kijang tersebut telah menghasilkan wangian kasturi yang tumbuh di bahagian bawah perut kijang jantan dipanggil bintil kasturi (musk deer gland/pods).
manusia memproses kasturi tersebut untuk dijadikan minyak wangi dan ubat-ubatan.

Kasturi daripada Kijang merupakan hasil daripada haiwan yang paling mahal di dunia.


Khasiat Memakai Haruman Kasturi 


Kajian mengenai khasiat haruman kasturi telah dilakukan sejak zaman berzaman.Abu Yusuf Ya'quq ibn Ishaq Al Kindi atau lebih dikenali di seluruh dunia sebagai Al-Kindi merupakan antara tokoh-tokoh falsafah Islam terbilang yang telah mengkaji dan menggunakan kasturi didalam kajiannya mengenai kimia dan haruman.Beliau telah menghasilkan sebuah kitab mengenai haruman yang diberi nama Kitab Kimiya al'Itr (Book Of the Chemistry of the Perfume)
Berdasarkan kajian yang dibuat oleh ilmuwan Islam terutamanya Imam Ibnu Qayyim Al-Jauziyyah R.A. dan ahli-ahli perubatan Islam yang lain,kasturi didapati mempunyai terlalu banyak khasiat dan keistimewaan,antaranya:
1) Memberi kekuatan pada roh
Haruman adalah santapan roh, manakala kasturi merupakan sebaik-baik haruman sebagaimana sabda Nabi SAW: “Sebaik-baik wangian adalah minyak kasturi” (Hadis Riwayat Muslim).
2) Memberi Ketenangkan Jiwa
3) Mencerdaskan akal dan menyihatkan otak
4) Menghilangkan ketakutan dan kebimbangan
5) Menghilangkan debaran jantung
6) Menghilangkan Sesak Nafas
7) Melegakan Lelah (Asma)
8] Mampu menyedarkan orang yang pengsan
9) Memperkuatkan organ luaran tubuh
10) Memperkuatkan organ dalaman tubuh
11) Menghilangkan rasa gementar
12) Menghilangkan sejuk tubuh
13) Membuang angin yang berlebihan dalam tubuh
14) Menawarkan racun atau bisa-bisa binatang
15) Menghilangkan kesakitan sewaktu kencing
16) menjernihkan mata putih pada mata
17) Berfungsi memelihara kesihatan secara keseluruhan
18] Mencegah wabak penyakit
19) Melanjutkan usia
20) Menguatkan tubuh badan.
Menurut Imam Syafie R.A. bahawa antara perkara yang dapat menguatkan badan jasmani ialah dengan mencium bau-bauan yang harum (seperti kasturi).


Dalam bidang perubatan tradisional Cina, kasturi dipercayai mampu
1) Mengembalikan kesedaran seseorang yang pitam atau pengsan
2) Melancarkan peredaran darah
3) Merangsang penyingkiran darah haid
4) Mengurangkan kesan bengkak dan meredakan kesakitan
Kasturi diangkat sebagai penawar ajaib di kalangan masyarakat konvensional di Nepal, Pakistan, Siberia dan Mongolia.

Di India pula, penggunaan kasturi telah lama diserap dalam kaedah perubatan Ayurveda. Kononnya, ia mampu meredakan penyakit asma, ekzema, demam, sakit kepala dan ulser.
Di negara-negara barat,penggunaan kasturi lebih kepada penghasilan wangi-wangian kerana mereka sedar bahawa haruman daripada kasturi mempunyai keistimewaan dan nilai terapi yang tersendiri.Harga minyak kasturi juga amat mahal di sana berbanding di negara asia.



PENGGUNAAN MINYAK WANGI DALAM RAWATAN



Di dalam kitab perubatan Islam berbahasa arab; “al Minhajul Qurani lii’laji as Sihri wal massi as Syaithani” karya Sheikh Usamah Muhammad al Audi, Mesir menyatakan satu teknik perubatan menggunakan teknik penggunaan minyak wangi:

“Kebanyakan jin benci kepada bau yang wangi kerana jin sangat menyukai bau yang busuk. Bau yang busuk sangat ‘menyegarkan’ jiwa dan secocok dengan naluri kejiinnan mereka.

Oleh itu teknik yang amat praktikal ini sangat mujarab untuk semua jenis gangguan terutamanya gangguan jin ‘asyiq’. Jin asyiq adalah jin yang berdamping dengan seseorang kerana jatuh cinta dengan manusia tersebut bahkan ada yang mendakwa telah berkahwin dengan pesakit.


Kaedah Penggunaan Kasturi Kijang


Bagi mendapatkan keberkesanan kasturi kijang yang telah dibacakan ayat Al Quran dan doa syifa' ini maka perlulah secara adabnya digunakan dengan bertertib. Berikut adalah beberapa panduan untuk pengguna kasturi kijang bagi membantu menyelesaikan permasalahan yang dihadapi.

Perubatan Kasturi Kijang untuk masalah dalaman wanita:

1. Keputihan
2. Kegatalan
3. Senggugut
4. Berbau

Kaedah:

1. Mulakan dengan bismillah
2. Baca Al Fatihah 1X, Selawat - 3X
3. Sapu kasturi kijang pada jari telunjuk. Ratakan
4. Sapukan dalam faraj 7 malam berturut-turut
(Agak sedikit pedih kerana minyak kasturi kijang bersifat panas)


Minyak Kasturi Kijang untuk masalah:

1. Histeria
2. Kena Sampuk
3. Gangguan Jin

Kaedah:

1. Baca Bismillah, Fatihah dan Selawat
2. Sapu pada lidah dan hidung
3. Titis 3 titik pada air dan minum (Mungkin MUNTAH)

InsyaAllah.

Kasturi  Kijang untuk:

1. Sawan Tangis
2. Sawan Malam/Terkejut-terkejut

Tanda:

- Telinga/Tangan/kakii Sejuk
- Menangis airmata tak keluar
- Bayi sentiasa nak berdukung/melekat di badan 

Penggunaan:

1. Baca bismillah dan selawat
2. Sapu pada kening, belakang telinga, ubun-ubun, dan tapak kaki

(peringatan: untuk bayi hanya disapu sedikit sahaja minyak kasturi kijang ini) 


Kasturi Kijang untuk masalah berikut:

1. Sesak nafas
2. Dada berdebar-debar
3. Rasa Seram Sejuk
4. Batuk
5. Lelah
6.Sakit Jantung

Kaedah:

1. Mulakan dengan bacaan Bismillah dan Selawat
2. Sapu pada dada dan leher
3. Sapu SEDIKIT SAHAJA pada lidah




Untuk masalah seperti berikut:

1. Pukau
2. Menghilangkan Gangguan Makhluk Halus
3. Cerdaskan Akal

Cara Penggunaan

1. Mulakan dengan bacaan Bismillah dan Selawat ke atas Nabi s.a.w.
2. Sapu minyak kasturi pada urat nadi.
3. Calit minyat pada kening dan belakang telinga

Untuk masalah:

1. Sihir
2. Santau

Kaedah:

1. Mulakan dengan bismillah
2. Baca Fatihah 3X
3. Baca Selawat 7X
4. Ambil 1 jag besar air mineral/air masak 
5. Tuang 5 titik kasturi kijang ke dalam air
6. Bagi pesakit minum SAMPAI MUNTAH
7. Jika muntah berdarah, tolong pantang makan - benda tajan, bisa dan pedas selama 1 minggu
8. Selain darah, mungkin akan muntah benda lain
9. Rawatan muntah - 3 malam berturut-turut
10.Jika muntah berdarah - sambung hingga malam ke 5,, dan ke 7 jika perlu, sehingga bersih.

Kijang kasturi untuk membantu menguatkan organ luaran lelaki

Cara penggunaan :

1. Mulakan dengan bismillah dan selawat
2. Sapu rata dari pangkal hingga ke hujung zakar
3. Biarkan hingga 20 minit sebelum bersama isteri

Khasiat kasturi kijang

1. Suami mendapat kekuatan luar biasa
2. Isteri mendapat nikmat luarbiasa3. Mengelakkan benih dari gangguan jin dan syaitan
4. Mengelakkan anak downsyndrome
5. Membantu menyelesaikan masalah dalaman wanita


Berbagai sumber moga bermanafaat
 
Credit : aura-hikmah.blogspot.com
 
p/s: Faa ada jual minyak kasturi kijang, minyak kasturi putih dan minyak kasturi jannah. Produk organik, tiada campuran bahan kimia. .Pati original dan tidak dicampur air.
 Boleh hubungi Faa di talian 0179164550.